mindbodyoga

ontspanning door inspanning

Over mindbodyoga

 

Hallo, mijn naam is Alexandra Brouwers. In 2009 kwam ik in aanraking met het boeddhisme, yoga en meditatie. Door de positieve uitwerking hiervan heb ik in 2010 besloten de opleiding tot yogadocente te volgen om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met yoga, meditatie, ademhaling en concentratieoefeningen. Sinds 2016 heb ik reiki 1 en geef met veel plezier reikibehandelingen.

 

Met een wetenschappelijke opleiding als achtergrond wil ik graag laten zien, dat yoga helemaal niet zweverig hoeft te zijn en wel degelijk een werking heeft. Door diverse lessen die ik gedurende het jaar volg, krijg ik steeds meer nieuwe inzichten, ideeën en kennis, die ik graag met mijn cursisten deel.

 

MIJN KIJK OP YOGA:

In deze tijden van stress, waar heel veel mensen met een gejaagd gevoel door het leven gaan, is het belangrijk een manier te vinden, waardoor je weer innerlijke rust en vrede kunt ervaren. Graag wil ik hieraan bijdragen door Yoga op een niet zweverige manier toegankelijk te maken voor iedereen, groot of klein, oud of jong, dik of dun, man of vrouw. Iedereen is welkom. In mijn lessen gaan we aan de slag met niet alleen de lichaamshoudingen, maar ook wel ademhalings-, meditatie- en concentratieoefeningen. Ook de leefregels van Patanjali wil ik aan mijn cusisten meegeven. De combinatie van regelmatige beoefening en discipline zal op zijn tijd voor een meer ontspannen en sterker lichaam en geest zorgen, mededogen voor jezelf en je naasten.


Er bestaan heel veel verschillende stromingen binnen de yoga, mijn lessen zijn een meditatieve vorm van hatha-yoga, met zwaartepunt op ontspanning, ademhaling, aan het niiveau van de leerling aangepaste houdingen en meditatie.

 

De lessen worden gegeven in de St. Gertrudis kerk te Heerle, een kerk die prachtig gemoderniseerd is en nu dienst doet als buurthuis.